• zaterdag 20 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Wang blij met koersdaling: “Doemdenkers hadden geschat dat koers op 50 SRD zou zijn”

| waterkant | Door: Redactie

VHP-parlementariër Chuanrui Wang is blij dat er een daling te merken is in de valutakoersen in Suriname.

“Waar doemdenkers hadden geschat dat die nu in de 50 SRD zou zijn voor 1 US dollar, zit die nu bij de 30 SRD. Alleen hopen we dat dit verder zal zakken en zich zal vertalen in het omlaag brengen van de prijzen”, zei Wang vrijdag in De Nationale Assemblee (DNA).

De US-dollar werd de afgelopen dagen bij de cambio’s rond de 29,85 SRD opgekocht en rond 30,50 verkocht. Onder andere de dissidente ABOP-parlementariër Edward Belfort zei vorig jaar april dat de wisselkoers voor vreemde

valuta in Suriname, eind 2023 de grens van SRD 50 voor een US dollar of euro zou passeren.

In juli vorig jaar zei econoom Winston Ramautarsing dat de regering de koers met pappen en nathouden gaat proberen te houden onder de 50 SRD.

Wang stelde tijdens de behandeling van de ontwerpwet houdende wijziging van de Deviezenregeling 1947 dat mensen in Suriname nog steeds ervoor kiezen om in vreemde valuta te sparen, omdat het vertrouwen in de SRD nog niet is toegenomen. Door de Deviezenregeling te wijzigen wordt de rol van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) verder versterkt en kan zij haar

taken volgens de VHP’er effectiever uitvoeren.

“En dit is cruciaal voor de stabiliteit van onze economie en het vertrouwen in onze munt. We moeten niet vergeten dat het vertrouwen in onze munt nog niet daar is waar het zou moeten zijn. Mensen kiezen ervoor om nog steeds in vreemde valuta te sparen”, aldus Wang.

 

| waterkant | Door: Redactie