• donderdag 20 June 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

SML-gepensioneerden krijgen SRD 1.500 uitkering

| ABCSuriname | Door: Redactie

Gepensioneerden en weduwen van de Stichting Machinale Landbouw (SML) zullen SRD 1.500 uitgekeerd krijgen. Dit maandelijkse bedrag zullen zij met terugwerkende kracht ontvangen van januari tot en met december 2024. Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) zei vrijdag 17 mei 2024 tijdens een bijeenkomst in Wageningen dat door de bundeling van de senioren burgers, de stem van deze groep is gehoord. De pensioenen waren zeer laag door de vele devaluaties van de SRD. Onder de aanwezigen waren ook de districtscommissarisen van Nickerie en Coronie en twee parlementariers.

Eind april 2024 hebben gepensioneerden en weduwen van de SML

met een terugwerkende kracht van zes maanden een pensioenuitkering van SRD 6.000 over de periode juli tot en met december 2023 ontvangen. Dit bedrag was gesteld op SRD 1.000 per maand. De SML-gepensioneerden hadden in 2022 een verzoek via de stichting Pensioenfonds samen met de Bond voor Belangenbehartiging van de Gepensioneerden, gedaan aan de regering.

Tijdens een bezoek aan Wageningen in het district Nickerie op 16 december 2023 deed President Chandrikapersad Santokhi de toezegging dat het verzoek gehonoreerd zou worden en bracht dit onder de dringende aandacht van minister Parmanand Sewdien. In afwachting op de pensioenuitkering ontving de regering ondertussen nog

een verzoek van de SML-gepensioneerden om het bedrag van SRD 1.000 op te trekken naar SRD 1.500. Minister Sewdien deelde gisteren de gepensioneerden mee dat de regering ook dit verzoek heeft ingewilligd en dat een bedrag van SRD 1.500 uitgekeerd zal worden voor dit jaar.

Onder applaus van de aanwezige oud SML’ers werd dit gebaar verwelkomd. Geetapersad Gangaram Panday, voorzitter van het SML-pensioenfonds bedankte de president en de regering, maar ook de gepensioneerden voor hun begrip en geduld. “Ik weet dat mijn opa enkele jaren terug SRD 3 ontving,” vertelde een kleinkind tijdens de bijeenkomst.

LVV-minister Sewdien merkte op dat jongeren wegtrekken uit Wageningen, wat jammer is. Hij voerde aan dat de regering met getroffen maatregelen ziet dat er ontwikkeling komt in dit district. De inzaai van padie die 3 seizoenen terug 18.000 hectaren bedroeg is nu 30.000 hectaren. “Als we ons allen zo blijven bundelen en meewerken aan de ontwikkeling, kunnen we het komende seizoen 40.000 hectaren padie inzaaien. Met de juiste intentie wordt ieder gebed verhoord”, aldus de minister.

| ABCSuriname | Door: Redactie