• vrijdag 21 June 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

OW Bouwcommissie verwelkomt 2 nieuwe leden

| ABCSuriname | Door: Redactie

De Bouwcommissie van het Ministerie van Openbare werken heeft twee nieuwe leden, Dynaida Baptist en Karansing Gena erbij, die met hun uitgebreide ervaring en toewijding een waardevolle aanvulling vormen voor het team. De toevoeging van deze leden is het resultaat van een expliciet verzoek aan de minister van Openbare Werken.

De Bouwcommissie, onder leiding van voorzitter Indersing Gangabisoensingh, is sinds haar installatie actief bezig met het verbeteren van de regelgeving in de bouwsector. Eén van de prioriteiten is de uitbreiding van de bufferzone. Daarnaast werkt de bouwcomissie aan het updaten van de regelgeving om aan de hedendaagse uitdagingen te voldoen.

“Hoewel de regels helder en duidelijk zijn, begrijpen we dat ze moeten evolueren met de tijd. We streven ernaar om regelgeving te creëren die relevant en effectief is, in de snel veranderende omgeving van de bouwsector”, aldus de voorzitter.

Minister Riad Nurmohamed benadrukt het belang van de Bouwcommissie en kondigt aan dat er binnenkort een speciaal bouwloket zal worden geopend binnen het Ministerie van Openbare Werken. Dit loket zal een centrale plek bieden waar burgers alle relevante regelgeving kunnen raadplegen en vragen kunnen stellen over bouwgerelateerde zaken.

Suriname, met zijn diverse culturele en etnische achtergronden, vereist een aanpak die rekening houdt met

de unieke behoeften van de gemeenschap. We kijken ernaar uit om samen te werken aan een bloeiende bouwsector voor de toekomst van Suriname.

| ABCSuriname | Door: Redactie