• zaterdag 20 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

OPINIE: ‘Chan ne gwe neks, we krijgen in 2025 Chan 2.0’

| waterkant | Door: Redactie

[INGEZONDEN] – “No wan tra fas no de…Chan musu gwe!”, dat was de boodschap van NDP-fractieleider Rabin Parmessar, op donderdag 4 juli 2024 in Ocer in verband met de 37ste verjaardag van NDP. Op 1 oktober 2007 riep Bouterse “tra fas no de, Vene mus gwe”. Op 22 februari 2022 riep Adhin,  “Chan mus gwe”.

Gwe pé! Het is een illusie van Rabin Parmessar dat Chan musu gwe. Het gaat me niet verbazen dat Parmessar weer op zijn knieën gaat: ‘Mi begi unu stem op de NDP’. Maar Chan ne gwe neks, we krijgen in 2025 Chan 2.0 

Hoewel wij een moeilijke periode

meemaken kruipen we langzaam maar zeker uit het dal, het gaat nu steeds beter en beter. De sociale uitkeringen zijn flink verhoogd maar dat is nog niet voldoende, daarom werkt de regering heel hard om meer steun te geven aan de sociaal zwakkeren.

Maar er wordt bewust door Parmessar en kornuiten misleidende en verkeerde informatie verstrekt aan de samenleving dat het slecht gaat met het land. Maar dat is eenmaal het karakter van meneer Amarok.

Vlak voor de verkiezingen van 25 mei 2015 hebben zowel Parmessar als Bouterse, de samenleving misleid door een rooskleurig beeld te schetsen van de financiële situatie

en kort na de verkiezingswinst schetsten ze een somber beeld, zoals hier te lezen is. 

De NDP zou de subsidies in 2015 afschaffen maar heeft niet gedurfd, trouwens geen enkele voorgaande regeringen hebben het gedurfd. President Santokhi heeft de durf opgebracht om een aantal subsidies af te schaffen. Hij kon het volk ook zoet hebben gehouden middels populistisch beleid, door bijvoorbeeld uitdelen van pakketten etc.  Hij kon ook net als zijn voorganger doorgegaan zijn met grote leningen tegen hoge rentes en het land bankroet maken. President Santokhi, heeft gekozen voor duurzaam beleid dat ten goede zal komen van de samenleving en de toekomstige generaties. Zo zal het land gered worden en niet door strooien van pakketten.   

Saide Chan musu gwe? De vraag is heel makkelijk te beantwoorden. Verkiezingswinst van de NDP heeft tot doel: gratie verlenen aan de veroordeelde moordenaar Bouterse, de NDP krijgt weer vrij spel om de Centrale Bank van Suriname en De Postspaarbank, leeg te roven. Alle spaargelden wederom opmaken, de voortvluchtige oud minister Hoefdraad terugzetten als Governor of minister van financiën. 

De monetaire reserves van ons land bedragen sinds het begin van 2024 meer dan 1,3 miljard US-dollar. Dit blijkt uit de laatste geactualiseerde data van de Centrale Bank van Suriname (CBvS). Hoeveel was de monetaire reserve begin 2020? Misschien kan Parmessar, ons daarmee helpen.

Advies van ex- governor Andre Telting: “Kies geen regering die de monetaire reserve opmaakt”. Volk van Suriname u bent gewaarschuwd, laat u NIET MISLEIDEN door de NDP. 

Idris Naipal

| waterkant | Door: Redactie