• vrijdag 19 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

OM eist 15 jaar cel tegen vijf verdachten in ‘Pikin Saron’-zaak

| dagblad suriname | Door: Redactie

De strafzaak tegen de verdachten J.A., J.H., G.Z., R.M., A.M. en M.B., met betrekking tot misdrijven gepleegd te Pikin Saron, is 7 juni behandeld door de Kantonrechter, zo bericht rechtspraak.sr vrijdag 14 juni. De zaak stond voor requisitoir. Tegen de vijf verdachten is door het Openbaar Ministerie 15 jaar gevangenisstraf geëist met aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht.

De Officier van Justitie heeft eerst het requisitoir gehouden in de strafzaak tegen de verdachten J.A., J.H., G.Z., R.M. en A.M., die in detentie zitten. Hij heeft een opsomming gegeven van de strafbare feiten die zijn gepleegd op 2 mei 2023 te

Pikin Saron.

Vervolgens heeft hij de strafbare feiten die de verdachten ten laste zijn gelegd opgesomd, te weten zware mishandeling met voorbedachte rade, diefstal met geweldpleging, afpersing, brandstichting, poging tot moord danwel doodslag, vernieling, opzettelijke vrijheidsberoving, in het bezit zijn van zware wapens en scherpe patronen zonder daartoe bevoegd te zijn. Aan de verdachte R.M. is ook tenlastegelegd het in bezit hebben van een jachtgeweer met daarbij horende scherpe patronen zonder daartoe bevoegd te zijn. 

De Officier van Justitie eiste voor de feiten die hij wettig en overtuigend bewezen achtte, voor elk van de vijf verdachten een gevangenisstraf van 15 jaren onder

aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht en handhaving van hun gevangenhouding. 

Ten aanzien van de inbeslaggenomen goederen vroeg hij de teruggave van drie wapens die behoren aan het Directoraat Nationale Veiligheid, Grassalco N.V. en het Nationaal Leger. Ook vroeg hij de teruggave van de inbeslaggenomen mobiele telefoons, onttrekking aan het verkeer van de handgranaten en overige wapens en verbeurdverklaring van de overige inbeslaggenomen goederen.

In de strafzaak tegen de verdachte M.B., die op vrije voeten is, zal de Officier van Justitie het requisitoir op de volgende zitting houden.

Op 5 juli zal de strafzaak worden voortgezet met het requisitoir tegen verdachte M.B.. Vervolgens zullen de advocaten aan het woord komen voor het pleidooi.

| dagblad suriname | Door: Redactie