• maandag 17 June 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

NDP WERKT AAN HERSTEL VERTROUWEN ACHTERBAN

| united news | Door: Redactie

De NDP is hard aan het werk om het vertrouwen van haar achterban te herwinnen.

De partij erkent dat er cruciale fouten zijn gemaakt gedurende de tien jaar dat zij aan de macht was, vóór het kabinet onder leiding van president Chan Santokhi. Om dit goed te maken, worden er vrijwel elk weekend diverse partijbijeenkomsten gehouden in verschillende buurten en districten, waarbij verontschuldigingen worden aangeboden aan de achterban.

Volgens de NDP was een van de grootste tekortkomingen de gebrekkige communicatie met de achterban en de partijstructuren, zowel in aanloop naar de verkiezingen van 2020 als daarna.

Een deel van deze communicatieproblemen was te

wijten aan de uitbraak van Covid-19 en de veiligheidsmaatregelen die daaruit voortvloeiden. “Wij hielden ons wel aan de regels,” zegt NDP-ondervoorzitter Ashwin Adhin. Dit zou de nekslag zijn geweest voor de partij, omdat andere partijen zich niet aan de regels hielden; ook de VHP niet, die uiteindelijk een coalitie kon vormen met andere politieke partijen.

Waarnemend partijvoorzitter Ramon Abrahams stelt dat de partij heeft geleerd van de gemaakte fouten en er nu wordt gewerkt aan het sluiten van de gelederen. Het contact met de achterban mag volgens hem niet weer verslappen. “De NDP is nu dominant op het veld,” zegt Abrahams.

Hij voegt daaraan toe dat de zittende regering onder leiding van president Chan Santokhi (VHP) en vicepresident Ronnie Brunswijk (ABOP) zich mag opmaken om na de verkiezingen van 2025 uit het machtscentrum te worden verstoten. “We zijn goed op weg om de verkiezingen van 2025 te winnen,” aldus Abrahams. “Het veld is van de NDP.”

UNITEDNEWS

GERELATEERD AAN:NDP | DAGEN KABINET SANTOKHI ZIJN GETELD

 

| united news | Door: Redactie