• zondag 21 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

NDP marcheert niet met woorden maar met daden

| starnieuws | Door: Redactie

Ook dit jaar zijn Vaderdag en Ied-ul-Adha herdacht en de regering heeft zijn wensen uitgesproken. Wat het volk evenwel nodig heeft zijn daden. Het heeft geen zin om vaders een prettige Vaderdag te wensen terwijl de huidige regering het volk dagelijks verarmt; immers op 25 mei 2020 was de Centrale Bank koers SRD 7.50 en vandaag is het SRD 31.50
voor de USD.

De prijs van:- Brandstof was op 25 mei 2020 SRD 6.34 voor een liter en nu bijna SRD 40- Kip was op 25 mei 2020 SRD 30 per kg en nu SRD 175 per kg- Een puntbrood was op 25 mei 2020 SRD 1 en nu SRD 5- Fernandes casino was op 25 mei 2020 SRD 11 en nu SRD 52

- Een stier kostte op 25 mei 2020 echt geen SRD 50.000 zoals nu het geval is.

Zo zouden wij door kunnen gaan en dan zijn de prijzen in de districten en het binnenland zelfs nog veel hoger. Het

moet duidelijk zijn wanneer de NDP aan het bewind is marcheert zij zodanig dat alle prijzen van goederen zo laag mogelijk zijn. De NDP zal nooit eraan meewerken dat het volk de basis levensbehoeften niet kan betalen.

De NDP is een partij van visie en beleid. Het is ook de partij geweest welke vaderschapsverlof heeft geïntroduceerd wanneer een man vader wordt om zo ook enkele dagen met zijn pasgeboren baby thuis te kunnen zijn. Zie wet Arbeidsbescherming Gezin en ter uitvoering daarvan het Staatsbesluit nummer 41 van 18 februari 2020. Zo marcheert de NDP met daden en niet met woorden om het leven in het land steeds beter te maken.

Het was ook de NDP die de belangrijkheid van Ied ul-Adha voor de moslims heeft erkend en het tot nationale vrije dag heeft verheven per Staatsbesluit van 5 januari 2012 nummer 21. NDP is niet alleen woorden maar ook daden. Wij doen.

Ook als het om de verkiezingen gaat marcheert de NDP niet van links naar rechts. Bij vergelijkingen moeten alle omstandigheden meegenomen worden. Toen de NDP het voorstel met betrekking tot pre-electorale combinaties deed was dat na brede consultaties en onder een ander kiesstelsel. Nu is het kiesstelsel veranderd. Als dus de regels van het spel veranderen moet ook de strategie van spelen veranderen dat is meer dan logisch. 

NDP is een partij van lange termijn denken. Nadat wij de bewegingen zagen voor het wijzigen van het kiesstelsel zijn wij gelijk begonnen te kijken hoe daarop in te spelen. Zo marcheren wij met wijsheid en inzicht op naar de overwinning op 25 mei 2025 omdat wat er nu is alleen maar voor pijn en armoede zorgt. Het beste is dus om met de NDP mee te marcheren en dat weet het volk want anders is het helemaal verloren tra fas’ no de. 

De NDP is geen partij die de verkiezing wil winnen om zichzelf te verrijken maar om het volk te helpen. Om het volk te dienen. De huizenbouw projecten, de infrastructurele projecten zoals de vele bruggen, de bouw van scholen en ziekenhuizen enzovoorts  enzovoorts spreken boekdelen.

Wanneer de NDP daarom de vaders en de moslims het beste wenst, meent de NDP het ook want het is in de daden terug te zien.

Uw Nationale Democratische PartijOne nation, one destiny. Tra fas’ no de.

| starnieuws | Door: Redactie