• zaterdag 20 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Minister Ramdin belicht Ananasproject tijdens SDG-paneldiscussie op SIDS conferentie

| cds | Door: Redactie

Op dinsdag 28 mei 2024 heeft minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking deelgenomen aan een high-level paneldiscussie tijdens de 4e Internationale Conferentie over Small Island Developing States (SIDS4) in Antigua en Barbuda. Hij was een van de panelleden tijdens de sessie “Joint SDG Funds Work Across Portfolio: Revitalizing SIDS Economies for Accelerated and Sustainable Growth”.

De SIDS4 conferentie vindt plaats van 27 tot en met 30 mei 2024 in St. John’s, Antigua en Barbuda. Tijdens deze conferentie vinden er eveneens side events plaats waaronder paneldiscussies naar aanleiding van de United Nations Sustainable Development Goals (UN

SDG).

De minister ging in op de stand van zaken bij twee van de drie UN SDG-fonds projecten waarin Suriname ondersteuning heeft verkregen: Project 2, het ASTA-project, het zogeheten Ananas project, en Project 3 ‘Leave No One Behind’. Inmiddels is Project 1 ‘Roadmap for a sustainable financial system for Suriname’, reeds afgerond.

Minister Ramdin benadrukte dat het UN ASTA-project een multidimensionale benadering vereist. Hij legde uit dat de ananas, een vrucht die de inheemse volkeren van oudsher kennen, centraal staat in dit project. “Suriname heeft een rijke landbouwtraditie, en het ASTA-project is bedoeld om de decentralisatie en regionalisatie te bevorderen en een

katalytisch multipliereffect te creëren. Met de technologie van de Horticulture hub, gefinancierd door het UN SDG-fonds, zal de economische capaciteit van de betrokken districten worden vergroot” gaf de minister mee.

| cds | Door: Redactie