• vrijdag 21 June 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Mental Health Fair gehouden in Nickerie

| ABCSuriname | Door: Redactie

In het kader van het mentale gezondheidsprogramma heeft UNICEF i.s.m Districtscommissariaat Nickerie zaterdag 18 mei een Mental Health beurs georganiseerd. De beurs heeft als doel om de gemeenschapsbetrokkenheid te bevorderen en het bewustzijn over mentale gezondheid te vergroten. Tijdens de beurs waren aanwezig: Minister van Arbeid, Jeugdzaken en Werkgelegenheid, dhr. Steven Mac Andrew, dhr. Javier Cordoba (UNICEF Program manager), mw. Mangroo (Directeur van het Ministerie van AJW), mw. Rosario (Directeur Onderwijs) en Districtscommissaris Senrita Gobardhan.

Alvorens de officiele opening plaatsvond, mochten de DC en de Minister de onthulling doen van het “Art for the Heart” muurschilderij op het Volksplein. Dit

muurschilderij dient als visuele herinnering om het bewustzijn over mentale gezondheid te vergroten in de gemeenschap.

De Burgermoeder gaf mee dat Nickerie wederom de trendsetter is. Zij is bijzonder trots dat alle stakeholders begonnen zijn in 2022 met het uitvoeren van dit project. “Houdt niets op je hart. Praat het uit, het moment je praat ben je instaat al je problemen op te lossen. Als je met één of ander probleem zit, praat het met iemand uit. Wees niet bang om hulp te vragen”, aldus de Burgermoeder.

“Today’s event represents a significant step forward in our collective effort to support the mental

health well-being in this district. UNICEF has been deeply committed to the mental health program”, aldus dhr. Javier Cordoba.

De Minister liet weten dat het een hele eer is voor hem om aanwezig te zijn op dit event. Hij is van mening dat Nickerie proactive is geweest bij mentale zorg. “Kinderen worden geraakt met mentale gezondheid issues en het is daarom noodzakelijk om een eind te brengen aan Stigma en discriminatie”, aldus de Minister.

Tijdens de beurs mochten 16 jongeren tussen de leeftijd 12 en 18 jaar, die in de afgelopen periode getraind werden in skills en vaardigheden, hun certificaat in ontvangst nemen. De training hield in informatie of awareness te kunnen verschaffen aan hun leeftijdsgenoten en een luisterend oor te kunnen bieden.

| ABCSuriname | Door: Redactie