• dinsdag 28 May 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Lelydorp krijgt een synthetische trimbaan

| starnieuws | Door: Redactie

Sportdirecteur Gordon Touw Ngie Tjouw tekent het contract voor de trimbaan met aannemingsbedrijf Ramlal NV. (Foto: ROS)

Lelydorp krijgt een synthetische trimbaan. Deze Jogging Track wordt aangelegd door het aannemingsbedrijf Ramlal NV.  De financiering komt deels van de Indiase ambassade en de overheid. Het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) heeft gisteren een contract ondertekend op het commissariaat van Wanica

Zuid-Oost.

De trimbaan is onderdeel van het Quick Impact Project van ROS.  De regering streeft ernaar om met dit project de sportparticipatie van de gemeenschap te vergroten en de gezondheidstoestand te verbeteren. Minister Gracia Emanuël beschouwt de komst van de trimbaan als een markante ontwikkeling voor het district, een waardevolle toevoeging aan het sportlandschap. "Burgers kunnen op een veilige manier bewegen en een gezonde levensstijl nastreven," voegde ze eraan toe bij de ondertekening. 

De minister bedankte de Indiase ambassade voor de ondersteuning en kijkt uit naar verdere samenwerkingsmogelijkheden. "Dit project is een teken van hoop voor de

gemeenschap," benadrukte sportdirecteur Gordon Touw Ngie Tjouw bij de ondertekening. Ondanks de financiële beperkingen is het ministerie volgens standvastig gebleven in het realiseren van de doelen van het Gericht Nationaal Sportbeleid.

De ambassadeur van India, Shankar Balachandran, benadrukte het belang van dit project als teken van de groeiende samenwerking tussen Suriname en India. Hij wenste het ministerie en de gemeenschap van Lelydorp veel succes toe bij de uitvoering van dit project. Bij de ondertekening was ook aanwezig de deken van de districtscommissarissen, Shafiek Goelaman.

| starnieuws | Door: Redactie