• vrijdag 21 June 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

HESS VRAAGT OM ARBITRAGE IN GESCHIL MET PARTNERS OVER STABROEK-BLOK

| united news | Door: Redactie

Foto: Voorzitter en Chief Executive Officer (CEO) van Chevron, Mike Wirth. | Bron: OilNow.gy

Hess Corporation heeft verzocht om in het derde kwartaal van 2024 een arbitragezaak te laten voeren door een arbitragetribunaal.

Deze zaak betreft het geschil met ExxonMobil en CNOOC over de Stabroek Blok in Guyana. Hess hoopt op een uitspraak in het vierde kwartaal. Dit nieuws werd bekendgemaakt door Mike Wirth, CEO van Chevron, tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers over Q1 2024.

“Wij zien geen gegronde reden om deze planning te vertragen,” aldus Wirth. “Het sluit aan bij de verwachtingen die Exxon eerder heeft uitgesproken. We kunnen echter nog

niet met zekerheid zeggen hoe de exacte planning eruit zal zien, aangezien we nog geen specifieke data van het tribunaal hebben ontvangen.”

Het twistpunt ontstond na de aankondiging van Chevron om Hess over te nemen. ExxonMobil en CNOOC betwisten deze overname.

Zij stellen dat zij volgens de overeenkomst voor gezamenlijke exploitatie van de Stabroek Blok (pre-emption rights) het recht hebben om het 30% belang van Hess te kopen voordat het aan Chevron wordt verkocht. Chevron en Hess daarentegen zijn van mening dat de pre-emption clause niet van toepassing is op hun fusie.

Volgens een effectenbeursfiling van Hess staat er op 28 mei 2024

een aandeelhoudersvergadering gepland om te stemmen over de voorgenomen overname door Chevron, zo meldde Reuters.

Hess had eerder aangegeven dat het geschil mogelijk zou kunnen leiden tot uitstel van de deal tot 2025.

REGIO

GERELATEERD AAN: CHEVRON DREIGT GUYANA-DEAL MIS TE LOPEN DOOR CONFLICT OM HESS-BELANG

 

 

 

 

| united news | Door: Redactie