• zaterdag 20 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

GEPLANDE IMPORT MELKKOEIEN UIT BRAZILIË GAAT ONVERKORT DOOR

| united news | Door: Redactie

Er zal nog dit jaar een lading runderen uit Brazilië naar Suriname gehaald worden. Het gaat voornamelijk om melkkoeien ten behoeve van 150 boeren.

Het doel is om de melkveesector in Suriname van een dreigende dood te redden. De faciliteiten worden nog in orde gemaakt in het district Saramacca waar de dieren zullen worden opgevangen alvorens zij naar hun nieuwe eigenaren gaan.

“Het is hoogland en er was geen water in de directe omgeving. Nu zijn we bezig met de stalbouw en zullen deskundigen uit Brazilië de beoordeling doen voordat de eerste dieren op de boot gaan,” aldus Minister Prahlad Sewdien van

Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV).

Hij vertaalt de bezorgd van de directeur van De Melkcentrale NV met betrekking tot de afname en kwaliteit van ruwe melk. Komt nog bij kijken dat de prijzen van melkpoeder blijven stijgen in de wereld als gevolg van druk op de vraag.

“De leveranciers, die al 30 jaar dit product leveren, zeiden geen voorraad meer te hebben, omdat Chinezen zich inkopen in die verwerkingsbedrijven en bepalen dat alle melkpoeder nu naar China moet,” legde Sewdien uit.

Als reactie hierop besloot het ministerie om de melkproductie in Suriname te verhogen door de bestaande melkboeren te faciliteren met meer melkkoeien

en stallen te verbeteren. Dit project is gericht op het versterken van de lokale melkproductiecapaciteit en het verminderen van de afhankelijkheid van import.

Met de geplande import van runderen uit Brazilië verwacht minister Sewdien een belangrijke stap te zetten in het bereiken van deze doelstellingen. “We hebben ooit een zelfvoorzienende melkproductie gehad. Laten we dit herhalen door de bestaande melkboeren te ondersteunen en hen te voorzien van de nodige middelen om de productie te verhogen.”

UNITEDNEWS

GERELATEERD AAN: SDS AGRICULTURE AND INDUSTRIAL FARM MAG MELKKOEIEN LATEN HALEN UIT BRAZILIË

 

| united news | Door: Redactie