• zondag 16 June 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

EXXON GEEFT DEEL VAN STABROEK BLOK VRIJ IN OKTOBER

| united news | Door: Redactie

Bron: OilNow.gy

ExxonMobil staat op het punt om in oktober 20% van het 6,6 miljoen hectare grote Stabroek Blok op te geven, zoals vereist door haar petroleumovereenkomst met de overheid.

Alistair Routledge, President van ExxonMobil Guyana, bevestigde dat het bedrijf grondgebied aan de overheid zal overdragen tijdens een persconferentie op 30 april. Gevraagd of het bedrijf het gebied dat zal worden opgegeven heeft geïdentificeerd, zei Routledge:

“We hebben een goed idee, maar we hebben dat nog niet definitief vastgesteld. En uiteraard moeten we met de overheid samenwerken om te berekenen wat die 20% vertegenwoordigt.”

Na identificatie van het grondgebied zei Routledge dat bevestiging van

de overheid zal worden gezocht dat het in overeenstemming is met het contract. ExxonMobil is de exploitant van het Stabroek Blok en heeft een belang van 45%, samen met Hess (30%) en CNOOC (25%).

Exxon produceerde in het eerste kwartaal 613.000 vaten per dag (v/d) op het Stabroek Blok. De medevennoten hebben voldoende projecten goedgekeurd om de productie tegen 2027 te verhogen tot 1,3 miljoen v/d. Ze voeren ook al meerdere jaren een exploratie- en beoordelingscampagne uit van 35 putten.

Vicepresident Bharrat Jagdeo van Guyana had in 2023 gezegd dat de regering een tweede offshore veiling overweegt en dat het opgegeven deel

van Stabroek zou kunnen worden opgenomen. Een herziening van de offshore modelcontracten van Guyana staat ook op de agenda.

REGIO

GERELATEERD AAN: EXXONMOBIL DOET OPNIEUW OLIE-ONTDEKKING IN STABROEK-BLOK

 

 

 

| united news | Door: Redactie