• vrijdag 19 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname
De voorzitters van de vier samenwerkende partijen heffen het glas na de ondertekening van de overeenkomst. Ze gaan samen de verkiezingsstrijd in. (Foto: René Gompers)

Drie partijen gaan onder paraplu NDP de verkiezingen in

| starnieuws | Door: Redactie

De Hervormings en Vernieuwingsbeweging (HVB), Nieuw Suriname en de Partij voor Democratie en Ontwikkeling (PDO) gaan onder de vlag van de Nationale Democratische Partij (NDP) de verkiezing in. De samenwerkingsovereenkomst is gisteravond getekend. Ramon Abrahams (NDP), Mike Noersalim (HVB), John Nasibdar (Nieuw Suriname) en Waldi Nain (PDO) zijn ervan overtuigd dat de samenwerking verkiezingswinst zal opleveren.

Bij verkiezingswinst heeft de NDP hoog in het vaandel de gratieverlening aan voortvluchtige partijvoorzitter Desi Bouterse, die tot 20 jaar cel is veroordeeld in het 8 decemberproces. Abrahams antwoordde op een vraag dat allereerst de verkiezing moet worden gewonnen. Hij bevestigde dat gratieverlening een

van de zaken is die belangrijk is voor de NDP.

De NDP had zich tijdens de vorige verkiezingsperiode verzet tegen pre-electorale samenwerking. Nu heeft de partij daarin het voortouw genomen. Bij de verkiezingen van 2020 was het verbod op samenwerking vóór de stembusgang de enige verandering die de paarse partij wilde aanbrengen in de Kiesregeling. Op een vraag hierover merkte de politiek leider van de HVB, Raymond Sapoen, op dat alle vier partijen die de samenwerkingsovereenkomst getekend hebben, hun identiteit en kernwaarde behouden. 

De positionering van de partijen op de kandidatenlijst is nog niet besproken. Deze kwestie zal nader worden uitgewerkt. De

partijen zullen volgens Abrahams in hechte samenwerking met elkaar optrekken op weg naar de verkiezingen. De partijen gaan niet op in de NDP. Zij blijven campagne voeren onder eigen vlag, maar alleen de NDP zal zich inschrijven voor deelname aan de verkiezingen, aangezien het niet mogelijk is om als combinatie deel te nemen aan de verkiezingen. Er zal een sterk front worden gevormd.

 

 

 

 

| starnieuws | Door: Redactie