• zaterdag 22 June 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Column: Stroomstoten door family & friends beleid

| starnieuws | Door: Redactie

Als ineens de stroom uitvalt, de ventilator niet meer aan is, breekt het zweet erger uit als je je realiseert dat je afhankelijk bent van de stafleden van de EBS. Zij moeten nu extra hard werken en hun goed gekoelde werkruimte verlaten om in weer en wind te gaan werken. En de stroomstoten van de muskieten maken het moeilijker om
de - en de + pool te vinden.

Veel delen van het land hebben de afgelopen dagen de ellende gevoeld van stroomstoringen. Het komt wel vaker voor dat er stroomschommelingen zijn en dat het ineens donker wordt. Vooral bij regenweer met harde wind of als een mast wordt aangereden, valt de stroom vaak uit. Het enige verschil is dat storingen nu veel langer duren. Het is onverantwoord dat het probleem bij EBS niet kan worden opgelost.

De OWOS, de bond bij EBS, heeft als eerste aangeklopt bij het Kabinet van de President. Daarna is aandacht gevraagd van vicepresident Ronnie Brunswijk

en vervolgens van Assembleevoorzitter Marinus Bee. Iedereen beloofde het probleem zo snel mogelijk op te lossen. Voor de veepee maakte het helemaal niet uit dat zijn jongere broer Leo de CEO is bij EBS. Hij zou de zaak in de Raad van Ministers bespreken en daarna met de president. Ook de Assembleevoorzitter zou de zaak bespreken en op de voet volgen.

Stoere taal werd geuit dat niet automatisch gekozen wordt voor de zijde van de directie. Er zou een gesprek volgen met de clusterministers onder leiding van Albert Ramdin. Het is duidelijk durf om stroomstoten te krijgen. Het is totaal niet logisch dat de zaak wordt gelaten voor wat het is. De rechter heeft gesproken en de staking is formeel opgeheven, maar er wordt niet gewerkt. Ontslaan van vakbondsleider Marciano Hellings is ook vragen om problemen. Zeker als het gebeurt op basis van uitingen op Facebook.

Het is een familiestrijd die wordt gevoerd. Het VHP deel van de regering wil geen stroomschok oplopen, dus wordt de zaak maar gelaten voor ABOP. Intussen komt er geen schot in de zaak tussen vakbeweging en regering. De halfzachte acties die gevoerd zijn, hebben niks opgeleverd. Wat bij EBS gebeurt, toont duidelijk aan hoe funest het famliy and friends beleid is voor het land.

Nita Ramcharan

| starnieuws | Door: Redactie