• vrijdag 19 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

CHEVRON VERKOOPT BELANG IN BLOK 5 AAN ROYAL DUTCH SHELL

| united news | Door: Redactie

Chevron Corporation’s dochteronderneming, Chevron Suriname Exploration (CSEL), heeft ingestemd met de verkoop van 20% belang in Blok 5 voor de kust van Suriname aan een dochteronderneming van Royal Dutch Shell Plc.

Na afronding van de overeenkomst zal Chevron Suriname een aandeel van 40% in het blok behouden, terwijl de Anglo-Nederlandse supermajor Shell een belang van 20% zal hebben. Paradise Oil Company (POC), een volledige dochteronderneming van Staatsolie Maatschappij Suriname, bezit de resterende 40% van het belang.

Staatsolie is blij met de betrokkenheid van Shell in Blok 5, aangezien de maatschappij geen onbekende is in de sector. Shell erbij in Blok 5 wordt

gezien als een manier om de kansen op grotere exploratie en het daarmee gepaard gaande succes in offshore Suriname te vergroten, door meer ervaring naar het onderzoek van het blok te brengen.

Deze farm-out toont een hoog niveau van interesse in het offshore gebied van Suriname, aangewakkerd door recente ontdekkingen van uitgestreken olie- en gasvelden.

In oktober van dit jaar ondertekende Staatsolie een 30-jarig productiecontract (PSC) met Chevron voor Blok 5, dat een oppervlakte van 863 vierkante mijl beslaat en zich in het ondiepe offshore gebied bevindt. Met dit contract verkreeg Chevron exploratie-, ontwikkelings- en productierechten. Staatsolie waagt zich door deze transactie

aan offshore activiteiten als partner.

Chevron is één van de grootste beursgenoteerde olie- en gasbedrijven ter wereld, met activiteiten in bijna elk hoekje van de wereld. Als onderdeel van de Dow Jones Industrial Average gaf deze energiegigant onlangs een glimp van zijn kapitaalbestedingsplannen voor 2022.

UNITEDNEWS

GERELATEERD AAN: STAATSOLIE SLUIT OFFSHORE-PRODUCTIEDELINGSCONTRACT MET CHEVRON

 

 

| united news | Door: Redactie