• zaterdag 20 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

CARIBISCH GEBIED NOG STEEDS STERK AFHANKELIJK VAN KIP UIT VS

| united news | Door: Redactie

Ondanks het voortdurende debat over de noodzaak voor het Caribisch gebied om meer te investeren in een eigen kippenindustrie, blijft de regio telkens weer terugkeren naar de import van kip uit de Verenigde Staten.

Er wordt veel gepraat maar weinig gedaan. De minister van Financiën van Trinidad en Tobago, Colm Imbert, houdt de Caricom een spiegel voor en stelt dat het tijd is voor de regio om haar houding ten aanzien van de kippenindustrie aan te passen.

Imbert stelde dat de ongecontroleerde import van kip uit de VS de ondernemingen van lokale producenten ondermijnt, die volgens hem de capaciteit hebben om aan

de vraag van de lokale markt te voldoen.

Tijdens de zevende Internationale Technische Symposium & Tentoonstelling van de Caribbean Poultry Association, georganiseerd door de Caribbean Poultry Association, pleitte Imbert voor meer steun aan de lokale en regionale kippenindustrie.

Zijn opmerkingen richtten zich op het thema ‘Duurzaamheid & Veerkracht in de Caribische Kippensector’. Imbert wees erop dat verminderde kipimporten een aanzienlijke daling zou betekenen voor de voedselimportrekening van alle CARICOM-lidstaten.

Op hetzelfde forum deelde ook Joseph Cox, assistent-secretaris-generaal van CARICOM, zijn inzichten over de rol van de kippenindustrie in het stimuleren van duurzame groei en veerkracht in de regio.

Cox herinnerde eraan dat de kippenindustrie

van groot belang is voor de ‘visie 25 tegen 2025’, die is gecreëerd om de transformatie van het voedselsysteem in de regio te ondersteunen naar een systeem dat duurzaam en veerkrachtig is, en zorgt voor voedselzekerheid en verbeterde levensomstandigheden voor de mensen in de regio.

UNITEDNEWS

| united news | Door: Redactie