• zaterdag 22 June 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

BREAKING: INTERPOL ARRESTEERT VOORTVLUCHTIGE ‘BORDO’ IN BRAZILIË

| united news | Door: Redactie

Foto: Joel Martinus a.k.a. ‘Bordo’.

De voortvluchtige politicus en lid van regeringspartij Abop, Joel ‘Bordo’ Martinus, is woensdag in Brazilië aangehouden.

Dat wordt bevestigd door het Openbaar Ministerie (OM). “Het Openbaar Ministerie bevestigt dat vanochtend Joel Martinus Bordo is aangehouden in São Paulo, Brazilië, op basis van een door Interpol Suriname uitgegeven Red Notice. De aanhouding werd professioneel en effectief uitgevoerd door de Interpol-unit van de Federale Politie van Brazilië”, aldus het OM in een korte verklaring.

Martinus, voormalig voorzitter van de jongerenafdeling van ABOP, de partij van vicepresident Ronnie Brunswijk, wordt verdacht van moord, doodslag, medeplichtigheid van moord/doodslag, deelname aan een criminele

organisatie, overtreding van de wet Verdovende Middelen en witwassen.

Nadat justitie in het oosten van Suriname was gestuit op een begraven vliegtuig dat vermoedelijk een grote partij cocaïne in het land had gebracht, kwam Martinus als een van de verdachten in beeld. Naar verluidt zou in verband met die zaak ook een man om het leven zijn gebracht door de drugsbende. Het lijk werd nooit gevonden.

Nadat een opsporing tegen hem werd gelast is Martinus ondergedoken. Vanuit zijn schuiladres gaf hij in een verklaring op Facebook aan dat hij onschuldig is en dat zijn opsporing een door regeringspartij VHP opgezette heksenjacht is

omdat hij ernstige kritiek zou hebben geuit op het beleid van president Santokhi. Het vermoeden bestond al lang dat de voortvluchtige zich in Brazilië bevond.

Hij verscheen regelmatig met livestreams op zijn Facebook-pagina waarbij hij kritiek leverde op het beleid van de regering en ook commentaar gaf op andere ontwikkelingen in de samenleving. De rechtszaak tegen Martinus en vier medeverdachten loopt nog steeds voor de rechter. Tegen de voortvluchtige Martinus werd er op 21 november 2022 een opsporingsbevel uitgevaardigd. Nadat hij door het OM als verdachte werd aangemerkt en opgespoord werd Martinus die bij het aantreden de regering-Santokhi werd aangesteld als directeur van het Anthony Nesty Indoor Stadion buiten functie gesteld door de regering.

UNITEDNEWS

GERELATEERD AAN: POLITIE ZOEKT JOËL ‘BORDO’ MARTINUS

 

| united news | Door: Redactie