• zondag 21 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

BEP-leider Asabina: “Partijen mogen schreeuwen wat ze willen over winnen zetels binnenland”

| dagblad suriname | Door: Redactie

Voorzitter Ronny Asabina van Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP) maakt zich geen zorgen over de kansen van de partij bij de aanstaande verkiezingen. Volgens hem zal de partij een goede beurt maken.

De BEP is bezig gesprekken te voeren met functionele en maatschappelijke groepen die onder de vlag van de BEP willen deelnemen aan de verkiezingen. De geruchten dat de BEP zal opgaan in een andere grote partij berusten niet op waarheid, stelt de voorzitter via social media. “De partij blijft een zelfstandige organisatie”, benadrukt voorzitter Asabina. “In september houdt de partij haar eerstvolgende algemene ledenvergadering en daarna

zal de campagne intensiever en gestructureerd gevoerd worden.” 

Behalve de functionele groepen is de partij ook in gesprek met politieke partijen om na te gaan wie onder haar vlag wil meedoen aan de volksuitspraak van 2025. Tijdens de gesprekken is al gebleken dat belangrijke speerpunten overeenkomen. “Het kost wat tijd, maar de gesprekken gaan door. Het ziet er goed uit”, stelt Asabina.

De politicus zegt geluiden te hebben opgevangen dat concurrent ABOP alle zetels in het binnenland al heeft. Dit is slechts een veronderstelling. “Wanneer de dag dag der stemming aanbreekt zal duidelijk zijn wie wel of geen zetels heeft. Deze

partij moet liever aangeven wat haar wapenfeiten zijn in plaats van af te geven op de coalitiegenoot.” 

Asabina wil nog niet zeggen hoeveel zetels de BEP wil hebben, maar het electoraat wordt gevraagd dat de BEP zelfstandig een presidentskandidaat kan voordragen. Hiervoor zijn minimaal 7 zetels nodig in de Nationale Assemblee. De BEP heeft er momenteel twee en zit momenteel in de oppositie. De partij is bezig een nieuwe strategie uit te zetten om niet meer dezelfde fouten te maken als bij de vorige verkiezingen.

| dagblad suriname | Door: Redactie