• maandag 17 June 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Vp Brunswijk maakt zich geen zorgen over podium taal VHP-kopstukken

| dagblad suriname | Door: Redactie

“We weten hoe we moeten omgaan met belangen”

“Ik werk samen met de president, Chan Santokhi. De voorzitter van de VHP en de ABOP praten samen. Ik maak me geen zorgen over wat op het podium wordt gezegd door de tweede en derde linie.” Zo heeft vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk, tevens ABOP-voorzitter, gesteld naar aanleiding van uitlatingen op politieke podia tijdens massameetings van de VHP.

“Wij twee praten in de politieke top, wat anderen zeggen gaat mij niet aan, het interesseert mij niet. Ik weet dat er belangen zijn en we weten precies hoe wij met die belangen moeten omgaan”, sprak

de vp bij een recent persmoment op het Kabinet van de vicepresident. 

Dit komt op een moment terwijl politieke partijen zich opmaken voor de verkiezingen van 2025. Eerder heeft president Santokhi, de leider van de VHP, gesteld dat het onder vuur nemen van de VHP door ABOP-politici niet meer getolereerd zal worden. “We hebben het duidelijk gemaakt. De VHP gaat het niet meer pikken dat wij op een bepaalde manier besproken worden op politieke podia.” Dit is duidelijk overgebracht aan de top van de ABOP. 

“We zijn nu in de tweede helft. Het wordt een andere helft,” sprak Santokhi. De VHP is

met 20 zetels momenteel de grootste partij in het parlement. Bij de verkiezingen van 2020 behaalde de partij meer dan 108.000 stemmen. De ABOP, die samen met de PL optrekt, is goed voor 10 zetels. Het aantal stemmen komt echter samen rond 41.000. 

Ondanks de grootte van de twee partijen is er binnen de VHP veel onvrede over de samenwerking. De structuren van de partijen zijn het oneens met de dominante positie die de ABOP/PL fractie inneemt. Op politieke podia nemen ABOP-kopstukken de VHP vaak onder vuur. Brunswijk noemt de samenwerking het vasthouden van een koestaart.  

| dagblad suriname | Door: Redactie