• woensdag 22 May 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Rotterdam bidt vaarwel aan rapper Def Rhymz

| ABCSuriname | Door: Redactie

Vandaag namen fans, familie en vrienden in een indrukwekkende ‘rouwtocht’ door de Rotterdamse wijk Crooswijk afscheid van rapper Def Rhymz. Def Rhymz, wiens echte naam Dennis Bouman was, overleed vorige week zondag op 53-jarige leeftijd aan hartfalen terwijl hij op een donorhart wachtte.
 

Bekend van zijn nummer 1-hits ‘Schudden’ en ‘Doekoe’, die hij rond de eeuwwisseling scoorde, werd Bouman geboren in Suriname maar groeide op in Crooswijk. Honderden mensen verzamelden zich in de wijk om een laatste eerbetoon te brengen aan de geliefde artiest.

De kist van Def Rhymz werd een uur lang door de wijk gereden, bijna begraven onder een

zee van bloemen en Surinaamse vlaggen die fans op de auto gooiden. Familie en vrienden van Def Rhymz organiseerden de rouwtocht om “iedereen de mogelijkheid te geven om op gepaste wijze afscheid te nemen”.

Een besloten afscheidsbijeenkomst vond ook plaats vanmiddag. Def Rhymz wordt begraven in zijn geboorteland Suriname. Een succesvolle crowdfundingsactie werd opgezet door nabestaanden om de kosten van de begrafenis te dekken, waarbij het streefbedrag van 40.000 euro binnen 24 uur werd opgehaald.

Dit betekent niet alleen dat de begrafenis in Suriname plaatsvindt, maar ook dat de nabestaanden kunnen deelnemen. Later dit jaar zal er een concert plaatsvinden ter ere

van het leven en de muziek van Def Rhymz, zoals aangekondigd door dj E-Fortes, die de rapper de afgelopen jaren muzikaal begeleidde.

| ABCSuriname | Door: Redactie