• zondag 14 April 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

REGERING ZET ZICH IN VOOR SNELLE REALISATIE WONINGBOUW VIA LWBP

| united news | Door: Redactie

Foto: projectmanager van het Landelijk Woningbouwprogramma (LWBP), Mark Rommy en president Chandrikapersad Santokhi.

De regering heeft afgelopen donderdag tijdens een presentatie van projectmanager Mark Rommy aan president Chandrikapersad Santokhi benadrukt dat prioriteit wordt gegeven aan een vlot verloop van het Landelijk Woningbouwprogramma (LWBP).

Het staatshoofd benadrukte dat de samenleving in aanmerking moet kunnen komen voor betaalbare woningen. Tijdens de bijeenkomst stelde de president teams aan om het project effectief te laten verlopen. Ook de ministers Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) en Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) waren aanwezig.

Zowel president Santokhi als de Stuurgroep en het Projectbureau streven naar

een vlotte uitvoering van het LWBP en het Affordable Housing Project (AHP). De president heeft beide teams een week de tijd gegeven om een overzichtelijke structuur voor de projecten te presenteren.

Projectmanager Rommy gaf de president een update van de woningbouwprojecten die momenteel in uitvoering zijn, inclusief de knelpunten, de financiering en de te behalen doelstellingen in de komende periode, met name de oplevering van de woningen.

Rommy meldde dat er tot nu toe één Public-Private Partnership (PPP)-project in uitvoering is, dat voorspoedig verloopt. Ook hebben zich meer projectontwikkelaars gemeld. “We gaan nu naar een volgende fase om meer PPP-modellen te implementeren,”

aldus Rommy. Hij legde uit dat binnen dit model kavel en huis direct beschikbaar zijn. “De projectontwikkelaar en de overheid werken samen, waardoor de cliënt uiteindelijk tegen een betere prijs kavel en huis kan kopen en/of bouwen,” aldus de projectmanager.

De nadruk op het LWBP en het AHP toont de toewijding van de regering op het creëren van betaalbare woningen voor de Surinaamse samenleving. De inspanningen van de regering om meer PPP-modellen te implementeren en de efficiëntie van de projecten te verhogen, zullen naar verwachting leiden tot een versnelling van de woningbouw en meer Surinamers in staat stellen om een ​​eigen woning te bezitten.

UNITEDNEWS

 

| united news | Door: Redactie