• zondag 14 April 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

President zal participeren aan 8ste Celac Summit in St Vincent en de Grenadines

| ABCSuriname | Door: Redactie

President Chan Santokhi zal deelnemen aan de De 8ste Summit van de Community of Latin American and Caribbean States (CELAC) op 1 en 2 maart 2024, in in Saint Vincent & the Grenadines. Dit is een is een belangrijke conferentie waar Latijns-Amerikaanse en Caribische landen samenkomen om regionale samenwerking en integratie te bespreken.

Santokhi zal zijn visie delen met de verschillende regeringsleiders. Volgens minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) is het van eminent belang dat regeringsleiders hun visie delen over zaken die essentieel zijn voor hun land.

Zo zal president Santokhi zich naar verwachting richten op

kwesties die van groot belang zijn voor Suriname en de toekomst van het land, als onderdeel van een bredere inspanning om de belangen van de Surinaamse bevolking te vertegenwoordigen en te behartigen.

Door deel te nemen aan deze top kunnen landen hun standpunten en belangen op het gebied van economie, politiek en sociale kwesties delen met andere landen inLatijns-Amerika en het Caribisch gebied, en mogelijk samenwerken aan oplossingen voor gemeenschappelijke uitdagingen. Volgens Ramdin zal er veel aandacht geschonken worden aan politieke stabiliteit, veiligheid en migratie.

De verwachting is dat ook klimaat-kwesties aan de orde zullen komen, gezien hetlidmaatschap van Suriname en Guyana

bij de Organisatie van de Overeenkomst voor Amazonische Samenwerking (ACTO).

Het voorzitterschap van CELAC rouleert elk jaar tussen de lidstaten, waarbij dit jaar Honduras de leiding zal hebben onder president Xiomara Castro. De hamer zal overgedragen worden door de premier van Saint Vincent & the Grenadines, Ralph Gonsalves.

| ABCSuriname | Door: Redactie