• zondag 16 June 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Politiebericht over roofoverval te Afobakaweg

| ABCSuriname | Door: Redactie

De politie te Brokopondo kreeg op vrijdag 17 mei 2024 omstreeks 10.30 uur, melding van een beroving te Peling Passie in het district Brokopondo.  Bij aankomst troffen de wetsdienaren het lichaam van de 47-jarige Chinese gouddelver W.S. aan, dat geen teken van leven meer vertoonde.

Twee andere slachtoffers met lichte verwondingen waren voor de komst van de politie reeds voor medische behandeling afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Uit het voorlopige onderzoek van de politie is gebleken dat twee voertuigen over de Afobakaweg reden, gaande in de richting van Peling Passie. Toen de twee

voertuigen ongeveer 1 km in de weg waren, werd het eerste voertuig achtervolgd door het ander voertuig, waarin twee gemaskerde mannen zaten.

Op een gegeven moment voerde de bestuurder van het ander voertuig zijn snelheid op en werden bij die gelegenheid schoten gelost op het eerste voertuig. De bestuurder W.S. werd daarbij in het hoofd geraakt met voor hem het noodlottige gevolg. De twee andere inzittenden hebben lichte verwondigen opgelopen. Het is vooralsnog niet duidelijk door wie de roofoverval is gepleegd, maar de daders gingen er vandoor met een onbekend hoeveelheid ruw goud. Ter plekke zijn hulzen van verschillende vormen en

kalibers aangetroffen die door de politie in beslag zijn genomen. Aan de gehele rechterzijde van de pickup, waarin de slachtoffers zaten,zijn er kogelinslagen waar te nemen.

Het ontzielde lichaam van W.S. is in opdracht van het Openbaar Ministerie ter obductie door de politie in beslag genomen. De afdeling Kapitale Delicten is belast met het onderzoek in deze zaak.

| ABCSuriname | Door: Redactie