• woensdag 24 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Moeder Ronnie Brunswijk gekroond tot Queen Mother

| waterkant | Door: Redactie

Het koninklijk bezoek van de Royals uit verschillende delen uit Africa aan Suriname, is donderdag feestelijk afgesloten te Moengotapu, in het district Marowijne. Bij deze feestelijke aangelegenheid waren er verschillende hoogtepunten.

Het belangrijkste hoogtepunt was de bekroning van de moeder van de koning der Afro-Surinaamse nalatenschap, Agnes Brunswijk, tot Queen Mother. Deze bekroning werd verricht door de koninginnen Oyenike Okundaye van Yoruba (Nigeria) en Vickylextra Okang- Sowah van de Omanye Royal kingdom Ghana.

De Queen Mother werd door de Royals geprezen voor het feit dat ze zo een zoon ter wereld heeft gebracht en hem de nodige tools heeft gegeven voor de

man die hij vandaag is geworden in de maatschappij. Ook de belangrijke rol welke Ronnie vervult binnen de Afro-Surinaamse cultuur werd geprezen.

Ook de 90-jarige Julius Garvey, oprichter van het Marcus Garvey instituut, werd gekroond tot de Chief van het kabinet van de koning der Afro-Surinaamse nalatenschap Ronnie Brunswijk. Hij heeft de taak koning Brunswijk de volledige ondersteuning te geven in zijn ambtsbeoefening.

Garvey die uit Jamaica komt, heeft na zijn bekroning duidelijk gemaakt dat de Surinamers nakomelingen zijn van de tot slaaf gemaakten die op zeer gruwelijke wijze uit Jamaica gehaald zijn. Jamaicanen en Surinamers zijn volgens hem dus één.

Een ander

hoogtepunt die zeker niet weg gelaten mag worden is het plaatsen van de handtekening van koning Brunswijk op de belangrijke scroll, waarop tot nu toe alle koningen van Africa reeds hun handtekening hebben geplaatst. De aanwezige koningen die nog niet getekend hadden, kregen na Brunswijk de gelegenheid hiertoe.

| waterkant | Door: Redactie