• dinsdag 28 May 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Kromosoeto wordt op 30 april gehoord in zaak tegen Hew A Kee

| ABCSuriname | Door: Redactie

Op 17 april 2024 is de behandeling van de strafzaak tegen de verdachten G. Kromosoeto, G. Hew A Kee, B. Jurgens, W. Sardjo, R. Putter en J. ten Berge voortgezet door de kantonrechter. De zaak stond voor getuigenverhoor.

De getuigen D.K., gepensioneerd medewerker van de Surinaamse Postspaarbank, en M.G., medewerker van de Surinaamse Postspaarbank, zijn verhoord.

Vanwege de afwezigheid van advocaat mr. M. Dubois is besloten om de verdachte Kromosoeto in de strafzaak tegen verdachte Hew A Kee op een ander moment te horen als getuige.

Hierna heeft de officier van justitie gereageerd op de verzoeken van de advocaten mr. G. Castelen en

mr. N. Van Dijk om respectievelijk de directie van de Volkscredietbank te horen en bewijs uit Nederland uit te sluiten.

Ten aanzien van het eerste verzoek heeft de officier aangegeven dat zij zich refereert aan het oordeel van de kantonrechter. Dat betekent dat zij mee zal gaan met wat de kantonrechter beslist.

Ten aanzien van het verzoek tot bewijsuitsluiting vroeg de officier om de bewijsstukken waar het over gaat, wel mee te nemen bij het onderzoek op de zitting.

Op 30 april 2024 zal de strafzaak worden voortgezet om 09.00 uur met het getuigenverhoor. Kromosoeto zal als getuige worden gehoord in de zaak

tegen verdachte Hew A Kee. Tevens zullen de getuigen F.C. in de zaak van verdachte Putter en S.S. in de zaak van verdachte Ten Berge worden verhoord. Verder zal advocaat Van Dijk op die dag reageren op hetgeen de officier van justitie naar voren had gebracht omtrent het verzoek tot bewijsuitsluiting.

| ABCSuriname | Door: Redactie