• woensdag 22 May 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

KOUDE HERSTART STANLEY MENZO BIJ SURINAME MET REMISE TEGEN MARTINIQUE

| united news | Door: Redactie

Menzo was in 2022 al acht maanden bondscoach, maar hapte toe, toen hij een mooie aanbieding kreeg om trainer te worden in China. Sindsdien stond Aron Winter aan het roer, maar zijn contract werd niet verlengd, waarna de weg vrij was voor Menzo om terug te keren.

Normaal zijn wedstrijden van de Natio hele happenings met eettentjes en muziekbands. Dat kwam door de herfstige condities nu minder van de grond, maar het enthousiasme in het uitverkochte Yanmar Stadion was er niet minder om. De supporters leefden intens mee met de Natio, waarvoor Virgil Misidjan (nu actief in Saoedi-Arabië en eerder spelend

voor Willem II en FC Twente) en Justin Lonwijk (Fortuna Sittard) hun debuut maakten.

Suriname begon vol enthousiasme, maar verkeek zich op het balvaardige Martinique, dat de beschikking heeft over profs uit de lagere Franse divisies. De Caribiërs openden de score via Brighton Labeau, maar nog voor rust kwam Suriname langszij via Lonwijk. Even daarvoor had Stefano Denswil met een fraaie vrije trap de lat geraakt. In de tweede helft was Suriname de bovenliggende partij, maar de ploeg van Menzo kreeg de bal er niet in, ondanks meerdere goede kansen voor onder anderen Sheraldo Becker (Real Sociedad). Die knalde de bal

uit teleurstelling het stadion uit, maar scheidsrechter Dennis Higler bespaarde hem de gele kaart. In de slotfase maakte Luciano Slagveer (ex-SC Heerenveen) als invaller nog zijn debuut voor de Natio.

Het duel met Martinique is een vertrekpunt voor Menzo, die zich met Suriname hoopt te gaan plaatsen voor de Gold Cup van 2025. Nog mooiere toekomstmuziek is de kwalificatiecampagne voor het WK 2026 in Amerika, Canada en Mexico.

SPORT

 

| united news | Door: Redactie