• zondag 14 April 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Isaacs per 8 maart nieuwe korpschef

| ABCSuriname | Door: Redactie

De Commissaris van Politie, Bryan Isaacs, is bevorderd naar de positie van Korpschef. Deze promotie gaat in op 8 maart 2024. Tot nu toe is Ruben Kensen waarnemend Korpschef geweest.

Commissaris van Politie, Melvin Pinas, wordt Directeur Operaties en plaatsvervangend Korpschef van het Korps Politie Suriname.

Cherlique Lilienthal, woordvoerder van de president zegt dat deze bevordering benoemt competente individuen op sleutelposities, wat bijdraagt aan een effectieve en efficiënte rechtshandhaving. De regering benadrukt hiermee haar commitment aan veiligheid en orde.

Ook over grondconversie en de toegankelijkheid tot eigen grond zijn besluiten genomen. Er zijn 126 grondconversieaanvragen goedgekeurd tijdens de regeringsvergadering. Surinamers kunnen nu hun

grondhuur- of erfpachtperceel van maximaal 2500 vierkante meter converteren naar eigendom voor SRD 25,- per vierkante meter.

Het benadrukt de regering’s inzet voor betaalbare toegang tot eigen grond, voorheen beschikbaar voor EURO 20,- per vierkante meter.

Lilienthal concludeert dat deze besluiten geen doel zijn op zich; ze zijn stuk voor stuk genomen met het welzijn en de ontwikkeling van ons geliefde Suriname in gedachten. President Santokhi en zijn team streeft naar een rechtvaardige, veilige, en welvarende natie. Dit zijn concrete stappen om dat te bereiken.

| ABCSuriname | Door: Redactie