• dinsdag 28 May 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Hoogtepunt staatsbezoek: Presidenten ontmoeten elkaar

| starnieuws | Door: Redactie

President Xi Jinping verwelkomt president Chan Santokhi met de woorden "welcome to China". Hij wordt samen met First Lady Mellissa ontvangen door het Chinese staatshoofd en zijn echtgenote.

Het hoogtepunt van het staatsbezoek van president Chan Santokhi aan China is de ontvangst door zijn Chinese ambtgenoot Xi Jinping. De president zegt dat het voor hem een bijzondere eer is. Deze ontvangst was niet alleen een ceremonie van hoge eer, maar ook een bevestiging van de sterke en respectvolle banden tussen onze landen, stelt de president.

"De ceremonie in Beijing was indrukwekkend en onderstreepte het wederzijdse respect en de waardering tussen onze

naties. Als president ben ik bijzonder trots op de manier waarop onze historische en waardevolle relatie met China tot uiting kwam. Deze ontmoeting bood ons de gelegenheid om belangrijke gesprekken te voeren en onze samenwerking op verschillende gebieden te verdiepen, wat van cruciaal belang is voor de toekomstige ontwikkeling van Suriname."

De verbintenis tussen Suriname en China is gegrond op een fundament van wederzijds begrip en samenwerking. "Samen streven we naar een toekomst waarin onze landen niet alleen floreren op economisch gebied, maar ook leiders zijn op het gebied van duurzame ontwikkeling en het bevorderen van vrede en stabiliteit in de

wereld. Ik kijk uit naar de verdere versteviging van onze banden en de positieve impact die onze samenwerking zal hebben op het leven van onze burgers", stelt de president op zijn Facebookpagina.

| starnieuws | Door: Redactie