• vrijdag 21 June 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

HESS: NIEUWE EXPLORATIEACTIVITEITEN IN SURINAAMSE BLOKKEN 42 EN 59

| united news | Door: Redactie

Foto: Chief Operating Officer bij Hess, Greg Hill en op de achtergrond de blokken 42 en 59 in Surinaamse wateren, waar Hess corporation haar exploratieactiviteiten wilt uitvoeren | Bron: OilNow.gy

Hess Corporation heeft aangekondigd dat er dit jaar exploratieactiviteiten gepland staan voor twee Surinaamse blokken waarin het aandelenbezit: Blok 42 en Blok 59.

Deze informatie is opgenomen in het jaarverslag van het bedrijf dat werd ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Blok 42 werd eerder geëxploreerd door Kosmos Energy. Zij boorden in 2018 de Pontoenoe-1-put, maar troffen geen koolwaterstoffen aan. Vervolgens verkochten zij hun belang, beheer en exploitatie aan Shell

in 2020.

Shell boorde in 2023 de Zanderij-put. Greg Hill, Chief Operating Officer bij Hess, verklaarde tijdens een winstconferentie in 2023 dat “de put een functioneel petroleum systeem aantoonde en olie aanwijzingen tegenkwam.”

De ontdekking werd niet breed gecommuniceerd. Hill gaf de grootte van de ontdekking niet prijs, maar meldde wel dat de resultaten van de put worden geëvalueerd en dat verdere exploratieactiviteiten worden overwogen.

Shell, Chevron en Hess bezitten elk een belang van 33,3% in Blok 42. Het licentiegebied grenst aan de noordzijde aan Blok 58 van TotalEnergies en aan het Canje-blok van ExxonMobil aan de oostzijde bij de Guyana-grens.

Blok 59 beslaat

11.330 vierkante kilometer (2,8 miljoen acres), aldus het persbericht van Exxon uit 2017 waarin de licentie werd aangekondigd. Het blok bevindt zich in waterdieptes variërend van bijna 2.000 meter tot 3.600 meter. Het grenst aan Blok 42 aan de noordzijde en aan vrijgegeven areaal aan de Guyana-zijde.

ExxonMobil, Equinor en Hess bezitten elk een belang van 33,3% in Blok 59. Exxon is de operator.

ENERGY

GERELATEERD AAN: SHELL EN PARTNERS BESTUDEREN DATA BLOK 42 | VERVOLGSTAPPEN IN 2024 BEPAALD

 

 

| united news | Door: Redactie