• zaterdag 24 February 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Geslaagde Media Cookout voor Su Aid

| starnieuws | Door: Redactie

Diverse deelnemers uit de mediawereld aan de Media Cookout zondag ophet terrein van de International Mall of Suriname. (Foto's: René Gompers)

Was het nou een boiti doksa, peperwater, maissoep, bruine bonen of chocolade pizza, in ongeveer 2 uren waren de meeste gerechten uitverkocht. Mediawerkers, van technici tot journalisten, hebben zondag hun kookkunsten tentoongesteld. De beste koks zitten echter in de Surinaamse
Fotografen Vereniging; ze hebben de eerste plaats veroverd op de Bruine Bonen battle tijdens de Media Cookout. De opbrengsten gaan naar Su Aid die geld ophaalt voor de Neonatale Intensive Care Unit van het Academisch Ziekenhuis.

Het evenement is gehouden op het terrein van de International Mall of Suriname. "We zijn moe, zijn uitverkocht, er is niets over," geeft Sharon Singh aan. Zij is journalist bij de Ware Tijd en een van de trekkers van het evenement. "Het was een 'collective effort' om dit van de grond te krijgen. Op enkele kleine minpunten na zijn we heel tevreden over wat is

neergezet. 7 (media) bedrijven hebben meegedaan, de meeste waren in 2 uren al uitverkocht. Bij de volgende hebben we zeker meer deelnemers."

Een bal in het doel schoppen blijkt niet makkelijk te zijn.

Er is meer te doen geweest dan koken en eten op de cookout. Sommige mediamensen probeerden een prijs te winnen door een bal te schoppen in de gaten van een muur. Dat mislukte grandioos op de meeste momenten. Aan de andere kant zat een groep journalisten van diverse mediahuizen met elkaar te chillen, een deel staand een ander deel op de grond zittend. Een andere groep bouwde een neergezet. 7 (media) bedrijven hebben meegedaan, de meeste waren in 2 uren al uitverkocht. Bij de volgende hebben we zeker meer deelnemers."

Een bal in het doel schoppen blijkt niet makkelijk te zijn.

Er is meer te doen geweest dan koken en eten op de cookout. Sommige mediamensen probeerden een prijs te winnen door een bal te schoppen in de gaten van een muur. Dat mislukte grandioos op de meeste momenten. Aan de andere kant zat een groep journalisten van diverse mediahuizen met elkaar te chillen, een deel staand een ander deel op de grond zittend. Een andere groep bouwde eenfeestje en danste erop los.Singh: "Wat we wilden hebben is bereikt. En dat is de saamhorigheid, elkaar weer zien en daaraan gekoppeld een sociaal project realiseren. De opbrengst gaat naar Su Aid. De stichting heeft als doel gesteld om 140.000 euro op te halen. feestje en danste erop los.Singh: "Wat we wilden hebben is bereikt. En dat is de saamhorigheid, elkaar weer zien en daaraan gekoppeld een sociaal project realiseren. De opbrengst gaat naar Su Aid. De stichting heeft als doel gesteld om 140.000 euro op te halen.

| starnieuws | Door: Redactie