• woensdag 19 June 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Directeur SAO overhandigt boekwerk ‘Vonk van Ambitie’ aan minister Mac Andrew

| cds | Door: Redactie

Minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ) heeft op vrijdag 24 mei 2024 uit handen van de schrijfster, Joyce Lapar, directeur van de Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO), het boekwerk ‘Vonk van Ambitie’ ontvangen. Het boekwerk, dat succesverhalen bevat van SAO, heeft zij geschreven om terug te geven aan dit instituut, waaraan zij op 1 mei 2024 precies 25 jaar verbonden was.

Het boekwerk is geschreven om het bestaansrecht van SAO, die eerder deze maand haar 43-jarig bestaan herdacht, te benadrukken. Lapar beschrijft in het boek succesverhalen van personen, die hun kennis en vaardigheden hebben ontwikkeld bij

de SAO en vervolgens hiermee professionele progressie hebben geboekt. Ook succesverhalen van enkele SAO-instructeurs zijn in het boekwerk opgenomen. Deze personen kunnen een inspiratiebron vormen voor huidige en toekomstige cursisten. Tevens is een stukje geschiedenis van de stichting op een luchtige manier vastgelegd.

Minister Steven Mac Andrew stelt de publicatie op prijs en is blij met de inzet van de SAO, die naast haar reguliere vaktrainingen, momenteel belast is met de landelijke implementatie van het project “Wroko Foe Mek Moni”. Onder dit project kunnen personen in de leeftijdsgroep 16 – 40 jaar kosteloos vaktrainingen volgen. Dit project zal volgens de minister

zeker leiden tot meer succesverhalen van voormalige SAO cursisten. De bewindsman is hiervan overtuigd, gelet op het aanbod aan trainingen, die gericht zijn op de vraag van de Surinaamse arbeidsmarkt. De minister onderstreepte  de meerwaarde van vaktrainingen voor de beroepsbevolking en  voor de verdere ontwikkeling van land en volk en hoopt dat het boekwerk velen mag inspireren om ook een vaktraining te volgen.

Dat dit boekwerk personen mag inspireren om hun doelen te realiseren  wanneer passie, toewijding en vastberadenheid samenkomen, is de wens van de schrijfster, die graag ziet dat men  zich inzet om  dromen waar te maken en succesvol door het leven te gaan.

| cds | Door: Redactie