• zondag 14 April 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

CARICOM IMPORT 87 PROCENT VAN NODIGE ENERGIE – HET WACHTEN IS OP SURINAME

| united news | Door: Redactie

Foto: Keith Rowley, premier van Trinidad & Tobago.

De CARICOM-landen importeren gemiddeld naar schatting 87 procent van hun olie, vergeleken met een wereldwijd gemiddelde van 21 procent.

Met de toenemende uitdagingen op het gebied van energiezekerheid waarmee de regio wordt geconfronteerd, kunnen Suriname, Guyana en Trinidad, als de drie olieproducerende landen in de regio, een cruciale rol spelen bij het afwenden van de uitdagingen waarmee de regio momenteel wordt geconfronteerd, zo zegt de Trinidadiaanse premier Keith Rowley.

Hij merkt op dat, hoewel de industrie zich in een delicate situatie bevindt als gevolg van klimaatverandering, de olieproducerende landen in de regio hun middelen moeten

maximaliseren voor de ontwikkeling van hun naties en de bredere regio.

Tijdens de opening van de Guyana Energy Conference and Supply Chain Expo, in het Guyana Marriott Hotel, zei Rowley dat de regio geen onbekende is van uitdagingen.

Hij gelooft dat de afhankelijkheid de regio kwetsbaar heeft gemaakt voor volatiliteit op de energiemarkt, wat een tol eist van cruciale economische sectoren. “Om energiezekerheid voor de regio te waarborgen en de negatieve effecten van klimaatverandering tegen te gaan, is het van cruciaal belang dat we onze middelen effectief gebruiken, of het nu gaat om koolwaterstoffen of hernieuwbare energiebronnen, door samen te werken. Alleen

door samen te werken kunnen we onze doelstellingen bereiken om productieve en veerkrachtige economieën te bevorderen in wat belooft een steeds vijandiger zakelijke omgeving te worden,” merkte Rowley op.

Hij drong er bij de olieproducerende landen in de regio op aan te leren van de ervaringen van Trinidad en Tobago en zich niet alleen te richten op de oliesector, maar ook aandacht te besteden aan andere sectoren en te diversifiëren.

UNITEDNEWS

 

| united news | Door: Redactie