• zaterdag 24 February 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

BRUNSWIJK START EIGEN ONDERZOEK NAAR BESCHULDIGINGEN CRIMINELE ACTIVITEITEN AAN ZIJN ADRES

| united news | Door: Redactie

Foto: Vicepresident Ronnie Brunswijk start eigen onderzoek.

In het licht van beschuldigingen, met name over mogelijke betrokkenheid bij drugs en drugshandel zoals gepubliceerd in een artikel van Insight Crime, blijft vicepresident Ronnie Brunswijk onverschrokken.

Hij maakt zich niet druk over aantijgingen die in de media circuleren en via verschillende sociale mediakanalen worden verspreid. Hij praat over een anticampagne die averechts zal uitpakken voor de mensen die hem zouden willen schaden.

De vicepresident verwacht binnenkort advies te ontvangen van internationale juristen die hij heeft ingeschakeld met betrekking tot de zaak over mogelijke betrokkenheid bij drugs en drugshandel. Op basis van deze adviezen zal hij

een klacht indienen.

De vermeende betrokkenheid van Brunswijk in deze kwestie heeft in Suriname en internationaal veel opschudding veroorzaakt. De vicepresident is echter van mening dat er alles aan wordt gedaan om hem in een kwaad daglicht te stellen. Hij wijst op de rol van journalisten die soms onwaarheden nuanceren en het onverantwoordelijk naar de gemeenschap brengen. “Dat zien we ook. Maar dat zijn allemaal zaken die te maken hebben, ik zal niet zeggen ook met politiek, het kan, maar ik ben niet helemaal overtuigd.”

Hij waarschuwt degenen die hem proberen te schaden dat ze zich vergissen in de aantijgingen. “Want den

sab’ taki a man disi na wan banabon. Hoe meer je vuil op me gooit. Hoe meer ik groei. Moro vruchtbaar mi de. Dus wiens den man e tya’ kon. Ala san den man tya’ kon, mi de. Ik moet alleen maar weten dat alles wat ze zeggen fake is.

Daar heb ik geen moeite,” aldus Brunswijk. Hoewel Brunswijk erkent dat hij verantwoordelijkheid zou nemen als hij werkelijk een fout heeft begaan, stelt hij dat zolang hij geen schuld draagt, er geen reden tot bezorgdheid is. “Maar in de pers, social media, noem maar op. Doe maar san i wani. Zolang sab’ taki a man disi na wan banabon. Hoe meer je vuil op me gooit. Hoe meer ik groei. Moro vruchtbaar mi de. Dus wiens den man e tya’ kon. Ala san den man tya’ kon, mi de. Ik moet alleen maar weten dat alles wat ze zeggen fake is.

Daar heb ik geen moeite,” aldus Brunswijk. Hoewel Brunswijk erkent dat hij verantwoordelijkheid zou nemen als hij werkelijk een fout heeft begaan, stelt hij dat zolang hij geen schuld draagt, er geen reden tot bezorgdheid is. “Maar in de pers, social media, noem maar op. Doe maar san i wani. Zolangik maar weet dat de Almachtige weet dat ik clean ben, dan mi n’e span nanga yu. Laten we kijken naar die resultaten die gaan komen in 2025,” besluit Brunswijk.

UNITEDNEWS

 

 

 

ik maar weet dat de Almachtige weet dat ik clean ben, dan mi n’e span nanga yu. Laten we kijken naar die resultaten die gaan komen in 2025,” besluit Brunswijk.

UNITEDNEWS

 

 

 

| united news | Door: Redactie