• vrijdag 19 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Betalingsregeling met Colombia; uitzending patiënten hervat

| starnieuws | Door: Redactie

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid in overleg met de delegatie uit Colombia en andere betrokkenen. Er kunnen weer patiënten worden uitgezonden voor hoog complexe zorg. (Foto: Volksgezondheid)

Suriname is weer in staat patiënten die hoog complexe zorg nodig hebben, uit te sturen naar het ziekenhuis Hospital Internacional de Colombia in Bucaramanga, Colombia. Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid ontving donderdag een delegatie
van de directie van dit ziekenhuis om cruciale kwesties te bespreken en de samenwerking te verbeteren.

Tijdens het overleg met de delegatie uit Bucaramanga zijn belangrijke onderwerpen besproken, waaronder de uitstaande betalingskwestie. Met wederzijdse inspanningen is een akkoord bereikt over betalingsafspraken, waarmee het ziekenhuis heeft ingestemd. Deze afspraken maken het mogelijk om de uitzending van patiënten naar Colombia, die in Suriname volgens de Armulov regeling worden geselecteerd te hervatten, meldt het ministerie.

Minister Ramadhin benadrukt het belang van deze samenwerking: "Het is goed nieuws dat wij weer in staat zijn om patiënten die hoognodige zorg nodig hebben, te helpen door hen

uit te zenden naar Colombia. Dit zorgt ervoor dat onze burgers de best mogelijke zorg krijgen, zelfs als die buiten onze landsgrenzen ligt."

Naast het oplossen van de betalingskwestie, zijn er tijdens de meeting ook afspraken gemaakt over toekomstige samenwerkingsmogelijkheden. Deze omvatten onder andere kennisuitwisseling tussen medische professionals en nieuwe protocollen voor de uitzending van patiënten. Deze maatregelen zijn bedoeld om de kwaliteit van zorg voor Surinaamse patiënten verder te verbeteren en de samenwerking te versterken.

De delegatie van het ziekenhuis in Bucaramanga toonde zich tevreden met de uitkomst van het overleg en kijkt uit naar de voortzetting van de samenwerking met het ministerie van Volksgezondheid.

| starnieuws | Door: Redactie