• dinsdag 16 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

ABOP NIET ENTHOUSIAST OVER CORANTIJNBRUG

| united news | Door: Redactie

Foto: Marinus Cambiel, ondervoorzitter, ABOP.

De politieke partij ABOP is van mening dat de bouw van de brug tussen Suriname en Guyana op dit moment geen prioriteit moet hebben.

Dit standpunt werd duidelijk geuit door ondervoorzitter Marinus Cambiel tijdens een partijbijeenkomst in Nickerie, waar de brug zal worden gebouwd.

Cambiel benadrukte dat de regering, waar zijn partij deel van uitmaakt, zich eerst moet richten op het asfalteren van wegen en straten. Opmerkelijk is dat de ABOP als coalitiepartij zich niet eerder zo expliciet heeft uitgesproken over dit onderwerp.

Cambiel ging zelfs zo ver door te stellen dat ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk heeft gezorgd voor de

asfaltering van de Oostwest-verbinding tussen Meerzorg en Albina. Hij beloofde de Nickerianen dat als zij op Brunswijk stemmen bij de komende verkiezingen, hij ervoor zal zorgen dat ook het westelijk gedeelte van deze belangrijke weg geasfalteerd zal worden.

Deze beweringen roepen echter vragen op. Tot nu toe is er geen harde informatie beschikbaar die bevestigt dat Brunswijk verantwoordelijk is voor de asfaltering van de wegstrekking Meerzorg-Albina. Deze weg maakt deel uit van het Initiatief voor Infrastructurele Integratie van Zuid-Amerika (IRSA), een project dat al decennia geleden is gestart met als doel de noordkust van Zuid-Amerika te ontsluiten. In dit project zijn

ook de bouw van bruggen naar Guyana en Frans-Guyana opgenomen, evenals de wegstrekking Paramaribo-Nickerie.

UNITEDNEWS

GERELATEERD AAN: SURINAME EN GUYANA VRAGEN CHINA OM FINANCIERING BRUG CORANTIJNRIVIER

 

 

| united news | Door: Redactie