• vrijdag 19 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Maximale aslast op primaire wegen niet meer dan 8 ton besluiten OW en JusPol 

| dagblad suriname | Door: Redactie

De maximale aslast op primaire wegen mag niet meer dan 8 ton zijn. Dit hebben de ministers Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) en Kenneth Amoksi van Justitie en Politie (JusPol) op een vergadering van de twee departementen besloten. 

De vergadering afgelopen week werd in de conferentiezaal van OW gehouden met betrekking tot zwaar transport over de openbare wegen. Op de vergadering waren naast de twee ministers, districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca en deskundigen van OW en JusPol aanwezig.

Er is naast het vaststellen van de maximale aslast van niet meer dan 8 ton op de primaire wegen ook gesproken over maatregelen.

Het voorkomen van belading tot boven de cabine op transportvoertuigen zal worden opgevoerd. Maatregelen voor de controle en toezicht hiervan, het uitwerken van  beschermende maatregelen voor infrastructuur en het toezicht houden op de uitvoering daarvan door de politie, kwamen aan de orde.

Beleid op gebied van zwaar transport

Minister Nurmohamed gaf aan, dat het in de bedoeling ligt om samen met het ministerie van JusPol over te gaan tot het formuleren van wet- en regelgeving en het formuleren van beleid op het gebied van zwaar transport. Er worden mogelijkheden bekeken hoe gebruik te kunnen maken van de havens in de districten Nickerie

en Saramacca om zodoende zwaar verkeer over water te doen plaatsvinden. 

Het vervoeren van zwaar materiaal over de weg moet eventueel verplaatst worden. Volgens districtscommissaris Bansi-Durga is gebleken dat in districten transporteurs van onder andere zand en andere zwaar materieel zich regelmatig schuldig maken aan het overschrijden van de toegestane asdruk, omdat de controle niet regelmatig plaatsvindt.

Minister Amoksi verwacht op korte termijn voorstellen van deskundigen om de problemen van zwaar transport over de openbare wegen op te lossen.

| dagblad suriname | Door: Redactie