• zaterdag 22 June 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname
default

Huize Ashiana van voedsel voorzien door Stichting 1 voor 12

| waterkant | Door: Redactie

Stichting 1 voor 12 in Suriname heeft wederom de rol van de centrale overheid moeten overnemen. De stichting heeft een leeg opvanghuis voor senioren, Huize Ashiana moeten voorzien van voedsel.

Het overheidstehuis heeft voor dit jaar nog geen cent aan subsidie ontvangen. Afgelopen week is het personeel spontaan overgegaan tot het voeren van actie om de aandacht van de verantwoordelijke instanties te trekken. 

Louis Vismale, voorzitter van de Stichting 1 voor 12, kon zichzelf niet tegenhouden om poolshoogte te nemen en een helpende hand te bieden. Vismale die voor senioren en jeugdigen een zwak hart heeft, heeft door tussenkomst van donateurs voeding

gekocht ter waarde van SRD 18.000.

Hij doet een dringend bezoek op de samenleving om Huize Ashiana hulp te bieden en te voorkomen dat senioren hongerig naar bed gaan. De seniorenburgers mogen niet de dupe worden van niet efficiënte en ongeordende administratieve vertragingen. 

Brenda van Daal, directeur van Huize Ashiana informeerde de voorzitter van 1 voor 12 over de ontstane situatie. Volgens haar worden de financiële middelen niet op tijd gestort, met als gevolg dat er geen boodschappen gehaald kan worden. Dit terwijl de aanvraag wel op tijd wordt ingediend. Echter vindt de verwerking door de bureaucratie binnen van de overheid, laat

plaats.

Van Daal geeft aan dat er normaal gesproken per kwartaal subsidie wordt gestort. Met de huidige prijzen van goederen en diensten voorziet het, het tehuis slechts voor twee weken. Voor de rest van de periode, wordt het tehuis gerund met donaties. 

| waterkant | Door: Redactie