• zaterdag 20 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Anne Hathaway won Oscar voor slechts 15 minuten speeltijd

| dagblad suriname | Door: Redactie

Een geweldige prestatie in een kwartier tijd, is dat genoeg voor het felbegeerde gouden beeldje? Een Oscar winnen is eigenlijk de grootste eer die je als filmtalent kan treffen, al vinden sommige mensen dat het er niet altijd even eerlijk aan toegaat. Zo gaat een acteur soms met het gouden beeldje naar huis, terwijl een ander die het zeker ook verdiende met lege handen achterblijft.

Was dit ook het geval in 2013? 2013 was een goed jaar voor films. Dat jaar werden we getrakteerd op onder andere Argo, Django Unchained, Life of Pi en Les Misérables, om er maar een

paar te noemen. Laatstgenoemde won maar liefst 3 Oscars, maar een van deze gouden beeldjes zorgde enigszins voor gefronste wenkbrauwen. Het gaat hier om Anne Hathaway, die in de huid kruipt van Fantine. De actrice werd voor haar glansrol bekroond met een Oscar en wist zo bijvoorbeeld Amy Adams in The Master en Sally Field in Lincoln te verslaan.

Wat de prestatie van Hathaway zo bijzonder maakt is dat de actrice maar 15 minuten in Les Misérables voorkomt, dat terwijl de film zelfs meer dan tweeënhalf uur duurt. Ondanks dat het dus maar gaat om een korte rol, maakt zij

veel indruk.

Les Misérables is een van bekendste musicals. Het verhaal speelt zich af in Frankrijk in de 19e eeuw en gaat over armoede, liefde en strijd. Fantine is een arme vrouw die haar dochter moet achterlaten om te werken.

Hathaway mag dan slechts een kwartiertje te zien zijn, haar vertolking van Fantine raakte veel mensen. Haar prestatie van het lied ‘I Dreamed a Dream’ werd dan ook gezien als een van de hoogtepunten van de film. Toch zorgde deze Oscarwinst voor verdeeldheid. Sommige mensen vonden dat het beeldje naar iemand had moeten gaan met een grote rol, terwijl anderen juist weer vonden dat Hathaway in een korte tijd misschien wel de beste rol van het jaar wist neer te zetten.

| dagblad suriname | Door: Redactie